Nemá ráda kávu ani energetické gely. Od profesionálů si nechala poradit alespoň višňový džus po každém náročném dni, aby tělu usnadnila regeneraci. Jinak se její jídelníček skládal z běžných jídel a Amy si dokonce vedla podrobný seznam všeho, co během své vlastní Tour de France snědla.
Každý den potřebovala sníst přibližně 7000 kalorií.
Pro představu, tolik kalorií má třeba 13 Big Maců. Nebo 30 tyčinek Mars. Mohla by také sníst šest pizz Margharita a Čechům by mohl být blízký přepočet na osm porcí smaženého vepřového řízku se salátem.
„Jsem trochu divná, protože nemám ráda kávu a nepoužívám gely ani nic podobného. Takže jsem se živila opravdovým jídlem. Každý to má jinak, ale mně to funguje a je to to, co preferuji. Jedla jsem toho hromadu, mám dokonce seznam všeho, co jsem snědla, ale nesnědla jsem tolik croissantů, kolik jsem čekala, těch bylo nakonec jen čtrnáct.“
Že taková osobní Tour de France byla těžká, je celkem jasné. A nejvíc to bolelo uprostřed stoupání na Col du Tourmalet. „Říkala jsem si, že bolest, kterou cítím, je bolest, kterou jsem si sama zvolila. Že je privilegium být v té situaci, takže si to prostě musím užít.“
Problémem ale nebyla jen horská stoupání. Stejně jako profesionální peloton v čele s Tadejem Pogačarem, také Amy Hudsonová trpěla vedrem, které ve Francii panovalo. „Měla jsem pocit, že se rozpouštím.“
A pak tu byl ten každodenní stereotyp...
„Trochu jsem bojovala s tím, jak se na kole zabavit. Když šlapete dvanáct hodin a vidíte pořád stejné scenérie, může to být trochu… ne nudné, ale je těžké si udržet pozitivní přístup. Jsem dost nejistá. Vždycky je ve mně velká část, která si říká: ‚Nevím, jestli to dokážu.‘ Ale když jsem byla v polovině, řekla jsem si: ‚Myslím, že bych to mohla zvládnout.‘“
Zvládla to. Zvládla to samé, co nejlepší cyklisté planety. Vlastně víc, protože na kole absolvovala i přejezdy mezi jednotlivými etapami. Teď už o sobě pochybovat nemusí. Zvlášť, když její jízda přinesla 70 000 liber na charitu.
Zdroj: